top of page

pet., 23. jun.

|

Kanal

KRESNA NOČ 2023

Kresna noč, ko v parku tradicionalno pospremimo sonce do svojega zenita.

 KRESNA NOČ 2023
 KRESNA NOČ 2023

ČAS+LOKACIJA

23. jun. 2023, 21:00

Kanal, Pečno 4, 5213 Kanal, Slovenia

O DOGODKU

PROGRAM: 

BARBARA KANC, KRISTINA MARTINC, JANEZ JOCIF

instrumentalne skladbe:

Anonymus, 13. st.:

LA QUINTE ESTAMPIE REAL

Anonymus, Italija, 14. st.:

SALTARELLO 2

Libre vermell de Montserrat, 1399:

LOS SET GOYTS

o srednjeveškem plesu, obrednosti v plesu(povezovanje s presežnim, spremenjena stanja zavesti, axis mundi)

uglaševanje:

SENZORIČEN (S)PREHOD PO PROSTORU

»vrtenica«:

Libre vermell de Montserrat, 14. st.:

CUNNCTI SIMUS CONCANENTES

OTVORITEV FOTOGRAFSKE RAZSTAVE

ANDREJA PERKA

renesančna plesalnica:

BRANLI: DOUBLE, SIMPLE, ŠKOTSKI / Thoinot Arbeau, Orchesoraphy, 1589)

Izvajalci:

BARBARA KANC

je zaključila študij plesa na mednarodni plesni šoli Laban v Londonu in ob koncu (2007) šolanja prejela nagrado Simone Michelle za izjemne dosežke na področju koreografije. Pred študijem v tujini je obiskovala SVŠGL-Umetniško gimnazijo, smer za sodobni ples. Poučevala je na Glasbeni šoli Laško – Radeče, trenutno pa vodi delavnice plesa za otroke in mladostnike v Lutkovnem gledališču Ljubljana. Sodelovala je v različnih plesnih in interdisciplinarnih projektih, nazadnje kot gostja pri plesni skupini EnKnapGroup. Z renesančnimi plesi se je začela ukvarjati v okviru Umetniške gimnazije, kasneje pa nadaljevala v okviru Kulturno umetniškega društva Cortesía.

KRISTINA MARTINC

je svojo glasbeno pot začela kot učenka prečne flavte na glasbeni šoli Grosuplje. Leta 2000 se je preusmerila na igranje kljunaste flavte pri prof. Suzani Žužek Paternost. Pri prof. Mateji Bajt je zaključila šolanje na Srednji glasbeni in baletni šoli in na oddelku za staro glasbo Akademije za glasbo v Ljubljani. Redno se udeležuje poletnih šol kljunaste flavte in seminarjev stare glasbe. S triom Hymnia je nastopala na koncertih in festivalih po Sloveniji in tujini. Za študijsko leto 2010/2011 je z omenjeno zasedbo prejela študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo v Ljubljani. Poučuje kljunasto flavto na nižji stopnji glasbene šole Zavoda sv. Stanislava v Ljubljani.

JANEZ JOCIF

je po končani gimnaziji v Škofji Loki študiral arheologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Glasbeno se je izobraževal na teoretskem oddelku Srednje glasbene šole in na oddelku za zborovodstvo Pedagoške akademije v Ljubljani. Kot zborovodja je sodeloval z mnogimi vokalnimi zasedbami med njimi s Komornim zborom Loka, MePZ Glasbena matica Ljubljana, Slovenskimi kantorji itd. V zadnjem času se posveča preučevanju izvajalske prakse zgodnje glasbe posebej v povezavi z upodobitvami glasbenih instrumentov na slovenskih gotskih freskah. Deluje kot vodja programa za historično glasbo in ples pri Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti.

Avtor fotografske razstave:

ANDREJ PERKO

Rojen leta 1946 v Ljubljani, končal gimnazijo v Novem mestu, diplomiral na fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani in kasneje študiral na ljubljanski Pedagoški akademiji-likovna smer.  V letih 1968-71 je bil član Fotogrupe ŠOLT, kasneje pa se je likovno izobraževal tudi na številnih delavnicah pod mentorstvom Dube Sambolec, Dušana Fišerja, Andreja Trobentarja, Zmaga Posege in drugih.

Ukvarja se predvsem, vendar ne izključno, s črno-belo analogno in hibridno fotografijo ter starimi foto-grafičnimi tehnikami. Skozi leta angažiranega posvečanja mediju se s svojim fotografskim delom pogosto predstavlja na osebnih in skupinskih razstavah doma in v tujini. Njegova dela so prisotna v več zbirkah, izdal pa je tudi šest fotografskih knjig. Je član DSLUP ( društva likovnih umetnikov Severne Primorske) ZDSLU ( Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov) in Kabineta slovenske fotografije. Živi in ustvarja v Vipavskem Križu.

Deli ta dogodek

bottom of page